مفاهيم و ابعاد مديريت کلاس جهانی
مفاهيم و ابعاد مديريت کلاس جهانی
مدیریت کلاس جهاني (WCM) يکي از واژه ها و مفاهيم مهم و تأثير گذار پديد آمده در چند سال اخیر مي باشد، بطوریکه عنوان WCM، تنها عنواني است که وسعت و ضرورت تغييرات بنيادين در حال رخداد در سازمانها را در همه ابعاد نشان مي دهد.
درباب معماری و طراحی مدیریت كلاس جهانی طراح، قوانین طراحی را به وضوح پیش رو قرار داده، و آنها را به خوبی با یكدیگر ارتباط میدهد و آثار آنها را بر یكدیگر بررسی میكند.
بنا بر این مدیریت كلاس جهانی، نظر به نوع خاص طراحی سازمانها را در بازار جهانی درهر رقابتی موفق میکند زیرا که از نظر كیفیت، زمان انتظار، انعطاف پذیری، نوآوری ، هزینه ، ، خدمات فروش و خدمات پس از فروش باید از هر رقیبی بهتر باشد یا با او برابری كند. لذا سازمان دارنده مدال کلاس جهانی و سازمانی که مدیریت کلاس جهانی را اجرا کرده، سازمانی است که می تواند در یک محیط رقابت بین المللی و جهانی به نحوی رقابت کند که نه فقط اکنون، بلکه در آینده هم بقا داشته باشد.
بنابراین نه تنها باید به عوامل رقابتی یک سازمان توجه کرد، بلکه باید بر عواملی داخلی نیز تاکید نمود. WORLD-CLASS MANAGEMENT(WCM)
سازمانهای امروز در گذر از یك تغییرات انقلاب گونه از عصر صنعتی به عصر اطلاعات هستند. ورود به بازارهای جهانی، یکی از مسائل مهم كشور است كه ذهن مدیران صنایع را به خود مشغول كرده است.
با ظهور سازمانهای بین المللی و ایجاد تفاهم نامه های منطقه ای، تجارت در عرصه جهانی گسترش بیشتری یافته است و كالاهای ساخت كشورها، مرزهای سیاسی و ملی را طی میكند وبه دست مصرف كنندگانی میرسد كه ممکن است ازنظر فرهنگی و نژادی، هیچ قرابتی باتولیدكنندگان نداشته باشند. اهمیت مدیریت کلاس جهانی در قرن بیست و یکم، و حضور در فضای تجارت جهانی ضرورت تولید محصولات در كلاس جهانی را اجتناب ناپذیر می كند.
نظر به مکاتب مختلف مدیریت كه شامل مکتب سنتی یا كلاسیک ، مکتب روابط انسانی یا نئوكلاسیک ، مکتب رهیافتهای كمی مدیریت ، مکتب رهیافتهای سیستمی و اقتضائی مدیریت و مکتب مدیریت كلاس جهانی میباشند، هر كدام از مکاتب فوق مباحث مدیریت را با دیدگاه و مبانی خاصی مورد بررسی قرار داده ا ند و مکتب مدیریت كلاس جهانی كه از آن به عنوان انقلاب مدیریتی و صنعتی قرن بیست و یک نام می برند مدیریت ناب و چابک پیش نیازهای ان میباشند.
به طور كلي مديريت كلاس جهاني دارای دو بعد اساسی است: کالا در کلاس جهانی و خدمات در کلاس جهانی. برخي فعاليتهاي مرتبط با توليد(کالا) در کلاس جهاني شامل موارد زيراست :طراحي در کلاس جهاني، کارخانه در کلاس جهاني، قابليت اطمينان در کلاس جهاني، کيفيت در کلاس جهاني، تکنولوژي در کلاس جهاني، نگهداري در کلاس جهاني، فرايند در کلاس جهاني، مديريت زنجيره تامين در کلاس جهاني، عمليات در کلاس جهاني، استاندارد در کلاس جهاني، اندازه گيري عملکرد در کلاس جهاني، شش سيگما در کلاس جهاني، تکنولوژي اطلاعات در کلاس جهاني، پروژه در کلاس جهاني، ساخت در کلاس جهاني، محصول در کلاس جهاني، ناب و چابک در کلاس جهاني.همچنين برخي فعاليتهاي مرتبط با خدمات در کلاس جهاني به شرح زير است : منابع انساني در کلاس جهاني، حسابداري در کلاس جهاني، برند در کلاس جهاني، کارافريني در کلاس جهاني، مالي در کلاس جهاني، برنامه ريزي استراتژيک در کلاس جهاني، بازاريابي در کلاس جهاني، فروش در کلاس جهاني، مديريت ارتباط با مشتري در کلاس جهاني، بانک در کلاس جهاني، الگويابي در کلاس جهاني، مدير در کلاس جهاني. خريد در کلاس جهاني، کنترل در کلاس جهاني، بيمارستان در کلاس جهاني،بيمه در کلاس جهاني، بطوريکه بخشي از عناصر مکتب مدیریت کلاس جهانی در شکل زیر به تصوير کشيده شده است .بنا بر این مدیریت كلاس جهانی، سازمانها را در بازار جهانی درهر رقابتی موفق میکند بدین منظور که از نظر كیفیت، زمان انتظار، انعطاف پذیری، نوآوری ، هزینه ، قیمت ، خدمات فروش و خدمات پس از فروش از هر رقیبی بهتر باشد یا با او برابری كند.
دیدگاهتان را بنویسید